asssociació aurora
977 520 205
Més de 150 persones cuiden el bosc de ribera del riu Francolí
11/06/2017

En la 5a edició de la Jornada Fem Francolí!, organitzada per l’Associació Aurora, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i la col·laboració del grup GATA, han participat més de 150 persones.

Aquesta jornada ha estat un dels actes centrals de la Setmana de la Natura, en la que s’han realitzat més de 300 activitats arreu de Catalunya per conscienciar a la ciutadania de la necessitat de preservar el medi ambient i el patrimoni natural.

Ha comptat amb la presència del Conseller de Territori i Sostenibilitat, el Sr. Josep Rull, de la Regidora de Medi Ambient, la Sra. Ivana Martínez, del Director General de Polítiques Ambientals, el Sr. Ferran Miralles, del Diputat al Congrés, el Sr. Joan Ruiz, i de responsables de la Xarxa de Custòdia del Territori.

L’acte ha començat amb un pilar de quatre aixecat pels Castellers de la Il·lusió. Després dels parlaments, s’ha fet una foto de grup i a continuació s’han iniciat les diferents activitats de descoberta i conservació de l’entorn natural del riu Francolí.

Per una banda, s’ha realitzat un taller per donar a conèixer l’entorn fluvial i les diferents espècies vegetals que podem trobar-hi. I per l’altra, s’han fet tasques de manteniment de les darreres plantacions. En concret, s’han netejat escocells, s’hi ha afegit triturat per ajudar a conservar la humitat, i s’han regat les plantes.

Aquestes activitats, a més de contribuir a la conservació de l’entorn fluvial del riu Francolí, pretenen donar a conèixer els seus valors naturals i conscienciar als ciutadans que els espais naturals són llocs que cal cuidar i preservar.

example2
example2
example2