asssociació aurora
977 520 205
Primers resultats de l’acord de custòdia a la pedrera del Mèdol
20/12/2016

 

Primers resultats de l’acord de custòdia entre la Fundació Abertis i les associacions Aurora i La Sínia a la pedrera romana del Mèdol.

El passat mes de juny, la Fundació Abertis, propietària de la finca on es troba la pedrera romana del Mèdol, va signar un acord de custòdia amb les entitats socials i ambientals Aurora i La Sínia, amb l’objectiu de preservar els valors naturals del territori i plantejar un seguit de mesures per a contribuir a garantir la biodiversitat mitjançant la conservació dels hàbitats i de la fauna i flora silvestre.

Durant aquests mesos s’han realitzat els estudis inicials per a la preservació de la població de cargola sanguínia (Erodium sanguis-christi) existent a l’entorn del Clot del Mèdol, una herba anual inclosa en el Catàleg de Flora Amenaçada de Catalunya dins de la categoria “en perill d’extinció”. Un primer pas ha consistit en dur a terme l’inventari cartogràfic de la població d’aquesta petita planta, que permetrà fer un seguiment detallat els propers anys mitjançant un seguit de propostes i mesures a nivell tècnic per garantir la seva protecció.

Aquest primer estudi s’ha fet amb la col·laboració d’alumnes en pràctiques de l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus, del grau de formació superior de Gestió Forestal i del Medi natural. S’ha identificat la situació de la població de la cargola sanguínia i s’han elaborat una sèrie d’accions concretes per tal de preservar el seu hàbitat.

El següent pas, serà presentar aquests primers resultats al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, per tal de valorar-los i fixar l’estratègia de gestió a seguir els propers anys.

example2
example2
example2